Cum recunosti un referat copiat

Vrei sa stii daca un referat, eseu sau lucrare de diploma/licenta sunt copiate? Nimic mai simplu, iata ce trebuie sa faci:

1. Selecteaza o fraza sau un paragraf din referatul suspect si cauta-le folosind motorul anti referate Daca in urma cautarii apar rezultate, inseamna ca acea fraza a fost deja inclusa intr-un alt referat de pe Internet. Poti sa dai clic pe un rezultat si sa vezi rapid cat de mult a fost preluat din acel referat.cauta referat copiat

2. Cu cat e fraza mai lunga, cu atat mai eficienta e cautarea. Poti sa introduci eventual fraza intre ghilimele in casuta de cautare.

3. Daca fraza nu e gasita, nu inseamna ca referatul e original! Mai inceaca sa cauti una sau doua fraze din referatul pe care vrei sa-l testezi si vezi peste ce dai. E posibil ca numai bucati din referat sa fi fost copiate intocmai din alte referate de pe Internet.

4. Stiu ca pare evident, dar nu include in cautare citate sau exprimari standardizate, care se regasesc, in mod normal, neschimbate, intr-o multitudine de lucrari.

Succes!